Jag vill inte vara med mer.

Vi färdas genom tidens vatten, i båten sverige. En för tilfället blå båt, med en kapten vid namn Fredrick Reinfeldt. Han har varit kapten för denna båt i snart tre år, direkt efter att han blivit denna båts kapten färgades båten om.

De första kom när de försämrade standarden här på båten för de som bor närmast vattnet, de som sliter i maskineriet och de som försöker få någonstans att jobba på båten. Sedan kom andra förändringen, vilket var en standard ökning för de som bor i de finaste hytterna, de som åker förstaklass och de som har VIP-biljett, samtidigt blev det sämre för oss i de mer sunkiga hytterna.
Vi som bara har råd med tredjeklass.

Det blev fel i maskineriet och många utav maskinisterna var tvungna att flytta ner till de närmast botten, de närmast vattnet. Medans de i första klass fick gratis drinkar och gratis bufé på de finaste barer och resturanger här på skeppet. Fler maskiner gick sönder och nu är det 500 000 som bor närmast botten och väntar på att maskinerna ska bli reparerade.

Vår kapten tittar på, med sina andrehandskaptener och överbefälhavare. Medans folket som bor närmast botten lider. De bor i överbefolkade hyttar. Och har inte råd att äta på resturangerna, nu när de ej har någon inkomst. Kaptenens tjänstefolk springer dock ner med mat åt dem, vatten och bröd. Något annat är de ju inte värda "Äh, de jobbar ju inte, de slöar ju bara där nere klart de inte ska ha något mer än vatten och bröd" som vår kära kapten sa.

Jag vill inte åka med denna båt längre, inte med den kapten vi har nu och hans rådgivare. Jag vill inte, jag hatar dem. Jag föraktar dem. Jag vill slänga dem överbord.
Myteri!
Jag vill störta vår kapten, färga om båten och öka standarden för de längst ner och sänka för de högst uppe.

Jag orkar inte se på mer, det är dax att gå upp till kamp, en kamp mot alla kval, mot våran borgar styrda befäl.
Lets throw them down into the water!

//Arga Martin!

Kommentarer
Postat av: Frustrerad

Jag vet seriöst inte om man ska skratta eller gråta..... Om du frågar mig låter det här som ren jävla propagande från en medlem i ett parti som inte kan erkänna för sig själva att det svenska folket faktiskt ville ha högern. Istället försöker ni stjäla röster genom att skriva såna här inlägg på bloggar i hopp om att någon outbildad stackare skall samtycka med er.



Sanningen är att en ekonomisk kris har drabbat världen, och detta utnyttjar ni på ett sådant sätt som gör det möjligt för er att få tillbaka makten i Sverige. All skuld lägger ni över på högern, och samtidigt myttar ni ihop något om att "de rika" får en jävla massa privilegier gentemot låginkomstintagarna.



Men om vi nu säger att det var vänstern som vann valet istället för högern. Vad hade ni gjort annorlunda för att minska krisen i dagens Sverige?

Höjt skatten hos höginkomsttagarna? Då behandlar ni dem annorlunda än låginkomsttagarna. Det ska inte vara ett brott att tagit sig igenom en lång och ansträngande utbildning och sedan tjäna pengar på det.......



Frustrerad

2009-05-14 @ 15:15:06
Postat av: Direktör Gustafsson

Hej Frustrerad, självklart ska den som ägnar fyra år av sitt liv åt studera ha en skälig lön för sin möda, dock inte mer eller mindre.



Stackars regeringen som finanskrisen alltid drabbar, de har alltid någon sorts oförklarlig otur när de lyckas erövra en ny mandatperiod. Rent konkret kan jag tycka att Ander E Borg borde ta och satsa på infrastruktur och miljonprojekten, det skapar mer jobb, inte skattesänkningar som enbart gagnar de som redan har. Till och med Anders E Borgs egna ekonomiska rådgivare tycker att mannen i fråga agerar allt för passivt.



Var det någon låginkomsttagare som jublade av iver när man tog bort fastihetsskatten? Var det någon låginkomsttagare som jublade när regeringen tog bort förmågenhetsskatten? Var det någon låginkomsttagare eller arbetslös som jublade när man höjde avgiften till a-kassan för att täcka upp för de skattesänkningar och avregleringar som regeringen så förtjust ägnade sig åt 2006, 2007, 2008 och nu 2009?



Beträffande finanskrisen så var det ju faktiskt så att det var just grupper från den högerstyrda fallangen som lyckades alldelels förträffligt med att kasta människor huvudstupa in i den rådande ekonomiska situationen. Den fria marknaden utan kontrollmekanismer var det som skapade krisen.



Vi behöver inte fler rika människor, vi behöver människor med empati och som känner solidaritet för sina medmänniskor.



Högerpolitik har alltid gjort och kommer alltid att enbart gagna storföretagen, inte arbetstagarna. Om regeringen av någon anledning lyckas sitta en mandatperiod till så kommer det inte förvåna mig om vi blir av med allt vad socialt skyddsnät heter. Kom och köp, här är det utförsäljning av den svenska tryggheten, säljs till lägstbjudande, skampris på allt.



Med vänliga hälsningar Direktör Gustafsson



2009-05-20 @ 22:18:11
URL: http://www.ssunorrkoping.wordpress.se
Postat av: ingrid carlsson

Wow! Gillar mycket ditt sätt att skriva! Ska ta tag

i länkningen framåt kvällen, så man kan nå bloggen via "moderspartiets" lokala hemsida. Det är väl OK?

Min egen blogg har vilat länge nog nu - det är hög tid att lyfta den. Har du länkat in dig via Sosserian, så du du syns över "hela s-världen"?

2009-05-26 @ 09:31:51
Postat av: Martin Isacsson

Tack för kommentaren Ingrid. Faktiskt så har jag ej någon användare på sosserian men det ska jag skaffa mig nu och länka bloggen där. Tack för länkningen i förskott.



Ps Frustrerad host Karl host Jag håller med direktör Gustafsson.

2009-05-26 @ 16:27:39
URL: http://mosvaka.blogg.se/
Postat av: Raymond Bertilsson

Vi sitter här i samma båt.

Denna avveckling sker bäst genom en politik, som ser statsmaktens ansvar, lika klart, som den ser statsmaktens gränser. Allt för ofta, har staten och den offentliga makten betraktats, som det samma, som samhället.

MEN NU ÄR KOLLEKTIVISMENS TID SLUT! I vårt Sverige, kommer samhället alltid, att vara större, än STATEN!

2009-06-05 @ 23:52:38
URL: http://www.allabolag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0