Storebror? Nej Tack!

Goda Intentioner och avsikter går inte alltid hand i hand med goda konsekvenser.

 

Som exempel kan man alltid ta några vars avsikter var att få ner brotsligheten till ett minimum, vars intentioner var att skydda sin stat mot ”Yttre Hot”.

 

De Började med att tillsätta en ny avdelning för just dessa ändamål. De sänkte brottsligheten i sin stat men med vilka metoder? De använde sig av avlyssning och övervakning. Detta för att avlyssna och bevaka folket de skulle hjälpa. De fängslade till slut statskritiker och andra som var ”hot mot staten”. De började även registrera befolkningen för att få tag i dessa yttre hot och började använda privatpersoner som skulle spionera på anhöriga och nära vänner.

 

Denna stat var DDR eller som det kallas i folkmun Östtyskland. Än är Sverige en bra bit ifrån DDR:s bevakningssamhälle men vi har redan börjat bygga på vår egen katastrof. Vi har med FRA gett polisen tillstånd att avlyssna samtal och läsa privatpersoners mail utan några särskilda misstankar om brott eller andra tillstånd, för att ”Skydda staten mot yttre hot”. De har även börjat kartlägga ungdomar via ett register för misstänkta ungdomsbrottslingars kompisar. Gränsen mellan detta och ett ”tjallar register” är hårfin och kan när som helst brista.

 

Vi är på väg mot ett Bevakningssamhälle och kameror kan komma att sättas upp i våra skolor för att bevaka oss ungdomar. Det är ett samhälle jag är starkt emot. Ett samhälle jag föraktar! Jag vill inte leva i ett svenskt DDR.  Men med dessa ”Goda avsikter” kan det snart bli en verklighet.

 

Jag vill inte Leva i ett samhälle där Storebror ser dig, vill du?


RSS 2.0